Video: Aktion Deutsche Bank "überfallen"(Köln)

Papandreou and friends 29.06.2010 18:42 Themen: Soziale Kämpfe Weltweit
+++ Video von der Griechenlandsoliaktion in und vor der Deutschen Bank (17. Juni, Köln) +++
AktivistInnen "überfallen" Deutsche Bank in der Kölner Innenstadt +++ Bankangestellter "übergibt" Geldkoffer an AktivistInnen +++ Geldscheine fliegen durch die Luft +++ Protest richtet sich gegen die europaweiten Sparmassnahmen in Solidarität mit den kämpfenden Menschen in Griechenland +++ Polizei sucht erfolglos nach vermeintlichen Bankräubern ...

Ganzer Artikel vom 17. Juni

Video zur Aktion

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Banken enteignen!

Solidarität mit den kämpfenden Menschen in Griechenland!

Für die soziale Revolution!

Alles für alle!

Creative Commons-Lizenzvertrag Dieser Inhalt ist unter einer
Creative Commons-Lizenz lizenziert.
Indymedia ist eine Veröffentlichungsplattform, auf der jede und jeder selbstverfasste Berichte publizieren kann. Eine Überprüfung der Inhalte und eine redaktionelle Bearbeitung der Beiträge finden nicht statt. Bei Anregungen und Fragen zu diesem Artikel wenden sie sich bitte direkt an die Verfasserin oder den Verfasser.
(Moderationskriterien von Indymedia Deutschland)

Ergänzungen

Aktionsbericht auf griechisch

jemand 29.06.2010 - 18:55
Σήμερα , Πέμπτη 17 Ιουνίου, έλαβε χώρα στο κέντρο της Κολωνίας μία παρέμβαση σε τράπεζα, με αναφορά στην κρίση στην Ελλάδα. Γύρω στις 17:00 εισέβαλλαν περίπου 30 μασκαρεμένοι ακτιβιστές-στριες με περούκες kαι γυαλία ηλίου στην κεντρική Deutsche Bank. Πανό και σημαίες ξετυλίχτηκαν και μια ομάδα κινήθηκε μέσα στην τράπεζα. Στα πανό αναγραφόταν συνθήματα όπως: "Απαλλοτρίωση των τραπεζών" και "Κοινωνική επανάσταση τώρα" (σε ελληνικά και γερμανικά). Συγχρώνως μοιράστηκαν τα πρώτα κείμενα σε περαστικούς και φωνάχτηκα συνθήματα: (Ζήτω η αντεθνική αλληλεγγύη). Στα κείμενα δήλωσαν οι ακτιβιστές τον αγώνα τους κατά των περικοπών των κοινωνικών παροχών στην Ευρώπη και παγκοσμίως και ότι η απαλλοτρίωση των τραπεζών και των μεγάλων περιουσιών είναι μονόδρομος.

Το προσωπικό της τράπεζας υποδέχτηκε "θερμά" την ομάδα αυτή. Μετά την αρχική αναστάτωση και τις παρακλήσεις των υπαλλήλων να πέσουν οι μάσκες, έγινε κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης και ακολούθησαν την απαίτηση για απαλλοτρίωση της τράπεζας. Ένας υπάλληλος στο γκισέ παρέδωσε σε έναν ακτιβιστή γρήγορα και νευρικά μια ασημένια βαλίτσα. Μετά από έναν σύντομο έλεγχο στο περιεχόμενο της βαλίτσας και έναν πανηγυρισμό του αkτιβιστή ακολούθησαν γρήγορα γεγονότα: Οι συμβολικές ''ευχαριστίριες'' merci πραλίνες μοιράστηκαν στους ξαφνιασμένους υπαλλήλους και η βαλίτσα ανοίχτηκε κατά την έξοδο απ' την τράπεζα. Η ομάδα γεμάτη με χαρτονομίσματα, έγινε αποδεκτή με θαυμασμό από τον κόσμο που περίμενε έξω.

Χιλιάδες χαρτονομίσματα αιωρούνταν στον αέρα. Μερικοί προσπάθησαν να τα βουτήξουν, άλλοι συνέχισαν να τα μοιράζουν και άλλοι τα έσκιζαν. Παραλλήλως τοποθετήθηκαν πλακάτ με σύνθημα : "Απαλλοτρίωση των τραπεζών" σε πολλές γλώσσες στα παράθυρα της τράπεζας. Η δυσδιάκριτη μάζα των ατόμων που είτε θύμωσαν είτε γιόρτασαν συνέχισε να φωνάζει συνθήματα και να μοιράζει κείμενα στους περαστικούς- ες. Μερικές στιγμές αργότερα ξεχύθηκε η μάζα των ατόμων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με λίγα λεπτά καθυστέρηση έφτασαν τα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας της Κολωνίας στον ''τόπο του εγκλήματος''.Το μόνο που βρήκαν ήταν μερικοί αγανακτισμένοι υπάλληλοι της τράπεζας και σκορπισμένα χρήματα. Μιας και δεν συνάντησαν κανέναν από τους ντεμέκ ληστές περνούσαν τον χρόνο τους σπαταλώντας την ωραία τους βενζίνη στο κέντρο της πόλης.

Απαλλοτρίωση των τραπζών!

Αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας!

Για την κοινωνική επανάσταση!

Όλα για όλους!

Erneuter Generalstreik in Griechenland

Anarchosyndikat Köln/Bonn 29.06.2010 - 23:11
Am 29. Juni 2010 hat es in Griechenland erneut einen eintägigen Generalstreik gegen die Sparpläne der regierenden Sozialistischen Partei gegeben, an dem sich zehntausende Demonstrant/innen beteiligten:

 http://anarchosyndikalismus.blogsport.de/2010/06/29/griechenland-erneuter-generalstreik/

Beiträge die keine inhaltliche Ergänzung darstellen

Zeige die folgenden 2 Kommentare an

lustiges vid — egal